לדנמרק יש מורשת קולינרית עשירה והיא ידועה בשלל מאכלים מקומיים. הנה כמה מאכלים דניים מסורתיים שאתה עלול להיתקל בהם:
- Smørrebrød: אלו הם כריכים עם פנים פתוחות שבדרך כלל מכינים עם חתיכת לחם שיפון בחמאה (לחם צפוף וחום כהה), אשר לאחר מכן מכוסים בנקניקים, חתיכות בשר או דג, גבינה או ממרחים.
- פריקאדלר (Frikadeller): אלו הן קציצות שטוחות מטוגנות במחבת עשויות מבשר טחון, לרוב חזיר, ובדרך כלל מוגשות עם תפוחי אדמה ורוטב.
- Rød pølse: סוג של נקניקיית חזיר אדומה בהירה, מבושלת באופן מסורתי ולעתים קרובות בגריל, הנפוץ מאוד בדנמרק. זה מוגש בדרך כלל בלחמניית נקניקייה, עם מגוון של תיקונים.
- Gravad Laks (Gravlax): זהו מאכל נורדי שבו סלמון מתרפא באמצעות מלח, סוכר ושמיר. זה מוגש בדרך כלל עם רוטב שמיר וחרדל.
- Æbleskiver: קינוח דני מסורתי, אלו פנקייקים כדוריים המוגשים עם אבקת סוכר וריבת תות. הם פופולריים במיוחד בסביבות חג המולד.
- Flæskesteg: זהו המאכל הלאומי של דנמרק, בשר חזיר צלוי עם פיצוח פריך המוגש עם תפוחי אדמה, כרוב אדום ורוטב.
- Stegt flæsk med persillesovs: המנה הזו, שנבחרה למנה הלאומית של דנמרק ב-2014, מורכבת מבטן חזיר מטוגנת המוגשת עם רוטב פטרוזיליה.
- Wienerbrød (מאפה דני): המאפים האלה, הידועים בעולם כ"דנים", הם מרכיב עיקרי במאפיות ברחבי דנמרק. הם עשויים מבצק עלים וממולאים במגוון מרכיבים, כמו פירות, שוקולד או מרציפן.
- Hakkebøf: המבורגר דני, מוגש בדרך כלל עם בצל רך, רוטב, ביצה מטוגנת וסלק כבוש.
- Koldskål: מרק חמאה קר מתוק, מוגש בדרך כלל עם ביסקוויטים קטנים הנקראים "קמרג'ונקר". זוהי מנה פופולרית במהלך הקיץ הדני.
- סילד (Sild): הרינג כבוש הוא מרכיב עיקרי במטבח הדני. זה מוגש לעתים קרובות על לחם שיפון עם מרכיבים כמו בצל, צלפים ושמיר.
- Risalamande: זהו קינוח מסורתי המוגש בחג המולד. זהו פודינג אורז מעורבב עם קצפת, וניל ושקדים קצוצים, ובדרך כלל מוגש קר עם רוטב דובדבנים.
- roedgroed med floede –
הוא קינוח דני מסורתי, שמו מתורגם ממש ל"דייסה אדומה עם שמנת". זוהי מנה טעימה ומתוקה העשויה מפירות יער אדומים רותחים, כגון פטל, תותים, דומדמניות אדומות או דומדמניות שחורות, עם סוכר. גרסאות מסוימות כוללות גם ריבס. לאחר שהגרגרים התפרקו, התערובת מעובה במעט עמילן תפוחי אדמה או קורנפלור כדי להעניק לה עקביות דמוית דייסה. לאחר התקררות, הקינוח מוגש צונן, וכפי שהשם מרמז, הוא מוגש באופן מסורתי עם שמנת, אם כי יש אנשים שעשויים להשתמש בחלב או בכף גלידה. המתיקות של הפרי והסוכר, בשילוב עם עושר הקרם, יוצר פינוק מענג. ההגייה של "Rødgrød med fløde" מאתגרת למדי עבור דוברים שאינם דוברי דנית, ולעתים קרובות משתמשים בה בשובבות כמעוות לשון כדי לבחון את השליטה של זרים בשפה הדנית.
וכמובן, דנמרק מפורסמת בזכות הבירות והאקוווויט שלה. המדינה היא ביתם של מבשלות בירה רבות ומבשלות בירה בקנה מידה גדול כמו קרלסברג. ראוי לציין כי תנועת "המטבח הנורדי החדש", עם התמקדותה במרכיבים מקומיים ועונתיים ומזונות מבוקשים, שמה גם את דנמרק, במיוחד קופנהגן, על המפה הקולינרית העולמית.
המלצות סודיות על אוכל מקומי בדנמרק
בסופר ממליצה לנסות את הרמולדה. מעולה לכריכים ולציפס. יש להם מלא רטבים לתפוחי אדמה.
האוכל הדני בדרך כלל זה בשר ותפוחי אדמה.
האוכל לרוב לא מתובל, לכן יש תמיד רוטב מעולה שיתן טעם.
אני הכי אוהבת את הברנייס ואת הרוטב החום. אבל צריך להתרגל ולהיחשף לפני שמתאהבים.
יש גם דפי שוקולד לכריכים. במקום שוקולד למריחה.
ויש להם גם משקה חלבי כמו יוגורט וניל עם עוגיות מיוחדות שהם שוברים ואוכלים יחד. לדעתי יש כזה כמעדן. ויש עוד.
ממליצה על סיבוב בסופר בקומה תחתונה של מגזין, irma או fotex
בדכ יש להם סופרים גדולים עם אוכל דני מוכן שאפשר לנסות ולהתרשם.
גם במסעדה rio bravo יש אוכל דני קלאסי. שווה לקפוץ!
דנמרק מצטיינת בלחמים ומאפים. אמא של בעלי מביאה לנו תמיד לחם דני מעולה שהוא לחם שיפון עם מלא גרעינים, נקנקיות אדומות למי שלא אוכל כשר… ורמוללה…
יש להם דבש לבן טעים ומיוחד ,לקנות בסופרים בבילקה! מאפים, בעיקר זה עם הל. לחמים. קרקרים טובים.דבש לבן. ליקריץ למי שאוהב. קרמבו. במסעדות סנדוויץ פתוח, תלוי במה שאוהבים. ובכלל זה עניין של טעם.